De la inceput

Barbatul - de la arc la shopping cart


"Barbatul – de la arc la shopping cart”, un raport de cercetare realizat de Lighthouse Group, sub umbrela SMARK Research,  cu sprijinul Quantix Marketing Consulting.  Studiul vorbeste despre atitudinile, comportamentul, consumul, stilul de viață și felul in care se raporteaza la brand-uri si shopping barbatii romani cu varste cuprinse intre de 20 si 55 de ani din mediul urban din Romania, cu peste 50 mii de locuitori.  

Cercetarea a fost realizata in luna iulie 2013 pe un esantion de 500 barbati romani cu varste cuprinse intre 20 si 55 de ani, ce locuiesc in orase cu peste 50.000 de locuitori.

Raportul se adreseaza oamenilor de marketing, fiind extrem de util companiilor care doresc sa-si valideze strategiile actuale, precum si celor care intentioneaza sa dezvolte produse noi adresate barbatilor.

Materialul pune accentul pe realitatea socio-economica, evidentiind trenduri in diferite categorii de produse determinate de evolutia unor alte categorii (de ex. creșterea cheltuielilor de vacanta pe fondul scaderii consumului de bauturi premium, tigari etc.) si oferind raspunsuri despre valorile, perceptiile si obiceiurile barbatilor romani.

Obiectivele studiului

In proiectarea raportului ne-am propus sa aflam cum sunt barbatii romani, afland raspunsurile urmatoarelor teme de discutii:

  •  stil de viata, autodescriere, valori 
  •  pasiuni, interese
  •  ingrijire personala, sanatate, spirit, vestimentaţie
  •  obiceiuri de consum si cumparare: bauturi, servicii financiare, tigari s.a.
  •  atitdinea fata de marci, marci reprezentative, cum aleg marcile din anumite categorii de produse, loialitate 
  •  gatit si obiceiuri alimentare
  •  atitudinea fata de reclame si sponsori
  •  atitudinea fata de tehnologie, noutati (cum se raporteaza la internet si ce site-uri viziteaza)
  •  canale TV si mass media
  •  cine/care sunt sursele lor de informare?

Metodologie

Populatie: barbati romani, 20-55 ani, urban peste 50 de mii de locuitori

Metodologie: cercetare cantitativa (din usa in usa) si cercetare calitativa (focus grupuri)

Activitate de teren: iulie, 2013

Motive pentru a comanda studiul

DE CE O SEGMENTARE A BARBATILOR ROMANI?

"Barbatul - de la arc la shopping cart" este un material complex care dezvaluie o multitudine de oportunitati de marketing, fiind extrem de util companiilor care doresc sa-si valideze strategiile actuale, precum si celor care intentioneaza sa dezvolte noi produse destinate barbatilor.

Raportul se remarca prin urmatoarele puncte forte:

• prezinta consumatorii dintr-o perspectiva larga 

• pune accent pe realitatile social-economice actuale si nu pe relatia pe care o au consumatorii cu diferite categorii

• evidentiaza trenduri in diferite categorii de produse determinate de evolutia unor extra/altor categorii (de ex. cresterea cheltuielilor de vacanta pe fondul scaderii consumului de bauturi premium, tigari etc.)

• ofera raspunsuri suficiente si complete pentru a intelege mai bine valorile, perceptiile si obiceiurile barbatilor romani

• suprinde viitoare tendinte, nu doar le reconfirma pe cele care sunt deja stabile 

• identifica perspective ce pot fi traduse în strategii de marketing de succes

• dezvaluie legaturi putin vizibile intre diferite categorii de produse si servicii conturate prin profilurile de consum ale segmentelor evidentiate

Principalele capitole ale raportului

CE AM PLANIFICAT SI AM SURPRINS?

Atitudinile, comportamentul, consumul, stilul de viata si opiniile barbatilor in varsta de 20-55 de ani din mediul urban, cu peste 50 mii de locuitori, prin cercetare calitativa (focus-grupuri) si  cantitativa (interviuri fata in fata si autocompletare, 500 de respondenti).

Parteneri

Contacteaza-ne

Contact

Raportul de cercetare ”Barbatul - de la arc la shopping cart” se adreseaza comunitatii profesionistilor de marketing si comunicare din Romania si este o cercetare reprezentativa pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 55 de ani din mediul urban.

Pentru a afla alte detalii despre acest raport si costul lui, completati formularul de contact si un reprezentant Lighthouse va raspunde la intrebari. Veti primi, de asemenea, un preview al celor 7 tipologii masculine identificate. 

Dupa realizarea comenzii ferme, studiul va fi disponibil in format electronic, in maximum 3 zile de la finalizarea discutiilor contractuale.