De la inceput

Tanarul in Romania


Tanar in Romania. Profil urban de marketing un nou raport de cercetare realizat de Brennan Research & Consultants si Quantix Marketing Consulting sub umbrela SMARK Research si adresat comunitatii profesionistilor de marketing din Romania. 

Raportul este o cercetare reprezentativa pentru populatia de 14-21 ani din mediul urban, un set de informatii relevante si specifice gandit sa ghideze decizii si sa inspire marketerii in deciziile care se refera la segmentul tanar, de la produse si servicii care li se adreseaza si pana la programe care sa le aduca beneficii atat lor, cat si companiilor care gestioneaza produse si marci relevante acum sau in viitor tinerilor.

Metodologie

Faza pregatitoare

Etapa calitativa

Etapa cantitativa

Analiza

[QUIZ] Cat de bine ii cunosti pe tinerii din ziua de azi?

S-au nascut in 1990. Au copilarit in spiritul vremurilor trecute, desi niciodata nu au apucat sa stea la coada la paine si au mancat banane mai des decat simteau nevoia. Acum insa, ei sunt cei mai batrani dintre tineri. Comunica mai mult si mai usor, unii au deja serviciu si parteneri de lunga durata si calatoresc sau aleg sa emigreze. Adevaratii tineri din ziua de azi sunt cool si la fel trebuie sa fie si brandurile pentru a intra in lumea asta, iar acest lucru pare mai greu de atins ca niciodata.

Asa ca haideti sa vedem ce stiti sau intuiti despre tinerii romani de acum - micul test care urmeaza va va oferi o perspectiva de ansamblu asupra modului in care sunt ei, pe bune.

Nicio grija, stim ca sunt alunecosi si greu de ghicit, asa ca va vom spune raspunsurile corecte la final, daca nu i-ati dibuit! :)

Temele abordate in studiu

In definirea obiectivelor studiului, s-a pornit de la inventarierea temelor specifice segmentului tanar din societatea romaneasca si de la 3 intrebari majore pentru schitarea metodologiei:

Astfel, s-a ajuns la urmatorul plan de subiecte pentru acest studiu, din dorinta de a acoperi cat mai multe topicuri interesante si de real ajutor pentru marketeri

Exista posibilitatea aprofundarii unor subiecte, a analizei in profunzime a unor teme sau a unor subgrupe de tineri, pe obiective specifice. Va rug─âm sa contactati echipa de proiect in situatia in care astfel de nevoi apar in organizatiile din care faceti parte.

Raportul in media

21 martie, Hasta la revista presei, nene! cu Liviu Mihaiu - aici

30 martie, Guerrilla de dimineata cu Dorbovolschi si Craioveanu - aici

31 martie, Stiri, Realitatea TV - aici (tbc)

Contacteaza-ne

Contact

Daca va intereseaza mai multe detalii despre ce presupune aceasta cercetare, dar si despre costul raportului, nu ezitati sa ne scrieti intrebarile pe care le aveti mai jos in pagina.

Un reprezentant Brenann Research & Consultants va sta la dispozitie pentru a va oferi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a lua cea mai buna decizie in privinta achizitiei.