De la inceput

Timpul liber la romani


Timpul liber la romani. Preferinte, asteptari, consum este cel de-al cincilea raport de cercetare in sistem sindicalizat realizat sub umbrela SMARK Research. Acesta este realizat de eResearch in luna mai 2012 si raspunde la intrebari importante pentru branduri din perspectiva comunicarii cu publicul tinta in timpul liber, momentul in care acesta este cel mai deschis catre mesaje. 

Studiul se  adreseaza comunitatii profesionistilor de marketing si comunicare din Romania si este o cercetare reprezentativa pentru populatia adulta de 18-45 ani din mediul urban, cu acces la internet (din cele mai mari orase din tara:  Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iași, Oradea, Ploiesti si Timisoara), un set de informatii relevante si specifice gandit sa ghideze si sa inspire marketerii in deciziile care se refera la activitatile pe care le desfasoara.

Metodologie

Faza pregatitoare

- Discutii cu echipa de proiect, cercetare de birou.

- Stabilirea obiectivelor si a designului de cercetare. 

Etapa calitativa

- Monitorizare Facebook – 12 participați au monitorizat activitățile prietenilor din Facebook, cu referire la timpul liber, timp de 7 zile. Au fost înregistrate 132 de postări.

- IDIs – au fost realizate 9 interviuri în profunzime

- Jurnale – au fost înregistrate 18 jurnale timp de 7 zile, în care participanții au completat, zilnic, informații despre activitățile desfășurate în timpul liber. Respondenții jurnalelor au fost din Bucuresti  (4), Brasov (3), Iasi (3), Cluj-Napoca (2), Galati (2),  Oradea (2),  Constanta (1), Craiova (1), femei și bărbați în mod egal

Eșsntion: persoane intre 18 si 45 ani, locuitori ai celor mai mari 10 orase din Romania: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timișoara.

Etapa cantitativa

- 806 interviuri prin metoda CAWI

Studiul a fost realizat in perioada 7 - 21 mai 2012.

3 motive pentru a comanda

Studiul raspunde la intrebari importante pentru branduri din perspectiva comunicatii cu publicul tinta in timpul liber, momentul in care acesta este cel mai deschis catre mesajele de brand.

De aceea avem cel putin 3 motive pentru care acest studiu reprezinta o achizitie benefica pentru orice companie din FMCG, telecom, bancar, ingriijire personala si nu numai:

  • in studiu sunt disponibile informatii despre cum se raporteaza romanii la timpul liber, cum si-l petrec si ce altceva si-ar dori sa faca, ce buget aloca activitatilor din timpul liber, cat sunt de multumiti cu oferta de activitati din orasul lor, dar si modul in care interactioneaza cu brandurile in timpul liber si cat de memorabile sunt aceste interactiuni. Aceste informatii ofera brandurilor posibilitatea de a identifica oportunitatile de comunicare cu publicul tinta, atat din punct de vedere al celor mai eficiente canalele de comunicare, a  modului in care acestea pot fi folosite, cat si a teritoriilor de comunicare inca neexplorate, dar cu mare potential din punct de vedere al receptionarii mesajului transmis de catre branduri
  • de asemenea, studiul a identificat brandurile cu cea mai pregnanta prezenta in mintea publicului in timpul liber si care sunt evenimentele si activitatile cu care sunt asociate in general si specific. 
  • sunt prezentate si atitudini ale consumatorilor fata de evenimentele organizate de branduri, ce tipuri de activitati asteapta de la branduri comunitatile din fiecare din cele mai mari 10 orase ale Romaniei, precum si cu ce tipuri de activitati sunt asociate top 25 de branduri din Romania

Pentru a afla costul studiului, completati formularul de contact si un reprezentant eResearch va va contacta in aceeasi zi. Dupa realizarea comenzii ferme, studiul va fi disponibil in format electronic, in maximum 2 zile de la finalizarea discutiilor contractuale.

Temele abordate in raport

In definirea obiectivelor studiului, s-a pornit de la 3 intrebari majore pentru schitarea metodologiei:

Astfel, s-a ajuns la urmatorul plan de subiecte pentru acest studiu, din dorinta de a acoperi cat mai multe topicuri interesante si de real ajutor pentru marketeri

Contacteaza-ne

Contact

Daca va intereseaza mai multe detalii despre ce presupune aceasta cercetare, dar si despre costul raportului, nu ezitati sa ne scrieti intrebarile pe care le aveti mai jos in pagina.

Un reprezentant eResearch va sta la dispozitie pentru a va oferi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a lua cea mai buna decizie in privinta achizitiei