De la inceput

YouBUS 2013-2014: Tinerii din Romania, tendinte in activitati, preferinte si consum


Raportul "YouBUS. Tendinte in activitati, preferinte si consum 2013/2014" este realizat de platforma Youth Monitor, fiind cel de-al 12-lea raport din seria SMARK Research. Cercetarea YouBUS are la baza o abordare cantitativa unica si complexa, cu focus pe segmentul tinerilor, adresata cu precadere brandurilor din Romania, relevante pentru acest public. Raportul 2013/2014 livreaza date culese lunar, timp de un an, evidentiind tendinte si dinamica acestora, pentru un set de obiective generale. Cercetarea este recurenta, permitand oricarui brand interesat, dincolo de rapoarte periodice, sa faca zoom pe anumite teme punctuale de interes, introducand intrebari proprietare. 

Raportul livreaza analize de trend si overall, pe baza evaluarilor efectuate in intervalul martie 2013 - martie 2014. Pentru analizele de trend, raportarea este facuta prin metoda mediilor mobile, pe orizont de timp de 3 luni. Pentru analiza overall, rezultatele reprezinta medii ale sondajelor lunare efectuate, cumulate pe un esantion total de 3.776 de tineri, atat din mediul urban cat si rural.

Youth Monitor este o platforma realizata in parteneriat de Brennan Research & Consultants si Quantix Marketing Consulting. 

Obiectivele studiului

Obiectiv GENERAL

Obiective de CERCETARE (modulul de baza)

Metodologie

Raportul YouBUS 2013-2014 contine analize ale segmentelor de tineri pe datele culese in intervalul de 13 luni, martie 2013 - martie 2014. Studiul cantitativ este realizat pe un esantion reprezentativ la nivelul populatiei din Romania, cu varsta intre 14-26 ani. Este utilizata metoda sondajului statistic simplu aleator, culegerea fiind realizata prin interviuri telefonice, pe baza de chestionar structurat.

Marja de eroare statistica (total esantion per medie mobila, analiza trend): +/-1,6%, pentru un interval de incredere de 95%. Marja de eroare statistica (total esantion, analiza overall): +/-3,3%, pentru un interval de incredere de 95%.

Datele au fost ponderate utilizand metoda RIM (Random Iterative Method), avand avantajul ca permite utilizarea unui numar relativ mare de variabile de ponderare. Criteriile/variabilele ponderate in acest studiu sunt genul, varsta si regiunea. 

Avantajele studiului

YouBUS este un produs de tip tracker, adaptat metodologic pentru a lua “pulsul” lunar in ceea ce priveste marea majoritate a producatorilor si furnizorilor de servicii relevante pentru tineri, pe baza unui set standard de intrebari. In acelasi timp, el este produs de tip omnibus, adresat cu precadere brandurilor, adaptat pentru actorii din piata care vor sa exploreze diverse teme punctuale, fara a face un studiu dedicat, avand si posibilitatea de a inserara intrebari proprietare oricand pe perioada anului. 

YouBUS are un design metodologic complex, asigurand o reprezentativitate nationala, atat in mediul urban cat si rural.

Raportul are la baza analize de trend si overall. Analizele de trend permit sectoarelor si brandurilor relevante pentru tineri sa coreleze fluctuatii ale indicatorilor de preferinta si consum cu sezonalitatea si chiar cu impacul actiunilor de marketing pe care le initiaza ele si concurentii.

Culegerea recurenta si lunara a datelor maximizeaza valoarea analizelor si acuratetea insight-urilor, eliminand astfel anumite distorsiuni rezultate din campanii intensive de comunicare si exclusivitatea “starii de fapt” suprinse in cercetarile ad-hoc.

Raportul este relevant pentru actori din: FMCG, telecom, online, IT&C, banking, retail, pharma, fast food, sport, turism. 

Principalele capitole ale raportului

Cuvant Inainte (Vintila Mihailescu)

Initiatorii proiectului

Metodologie 

Activitati

Cumparaturi online

Mancare si bauturi

Ingrijire personala

Electronice si bunuri durabile

Servicii

Buget

Branduri 

Atitudini

Urban vs. Rural

Baieti vs. Fete

Contacteaza-ne

Contact

Raportul ”YouBUS. Tendinte in activitati, preferinte si consum 2013/2014” este realizat de platforma Youth Monitor, creata in parteneriat de Brennan Research & Consultants si Quantix Marketing Consulting. Pentru a afla alte detalii despre acest raport si costul lui, completati formularul de contact.