De la inceput

Youth Index Romania - Tendinte in activitati, preferinte si consum - 2014/2015 vs. 2013/2014


Youth Index România este un proiect realizat de platforma Youth Monitor și susținut de SMARK Research.

Youth Index România reprezintă un set de date generat în urma unui studiu de piață cantitativ și recurent, cu focus pe segmentul tinerilor, adresat cu precădere sectoarelor și brandurilor din România relevante pentru acest public.

După ce în perioada 2013-2014 cercetarea a surprins evoluția unor indicatori de preferință și consum raportând analize de trend inclusiv în interiorul anului calendaristic (date disponibile în Raportul YouBus 2013/2014), ediția actuală pune în contrast evoluția indicatorilor în perioada 2014/2015 față de anul precedent. Datele au fost culese lunar pe parcursul celor 2 ani, tocmai pentru a elimina anumite distorsiuni în raportarea unor indicatori, rezultate din campanii intensive de comunicare a unor branduri pe parcurul anului, sau simpla exclusivitate a “stării de fapt” suprinsa în cercetările ad-hoc.

Youth Monitor este o platformă realizată în parteneriat de Brennan Research & Consultants și Quantix Marketing Consulting.

Obiectivele studiului

Obiectiv GENERAL

Obiective de CERCETARE

Metodologie

Datele constau în analize ale segmentelor de tineri pe datele culese în intervalul martie 2013 - martie 2015. Studiul cantitativ a fost realizat pe un eșantion reprezentativ la nivelul populației din România, cu vârste între 14 și 26 de ani. Este utilizată metoda sondajului statistic simplu aleator, culegerea fiind realizată prin interviuri telefonice, pe bază de chestionar structurat.

Datele 2014/2015 vs. 2013/2014 au fost analizate în funcție de intervale de vârstă și sex (bărbați vs. Femei).
Datele 2013/2014 au fost analizate în funcție de intervale de vârstă, sex, regiune și mediu de rezidență.

Marja de eroare statistică: +/- 1.2%

Datele au fost ponderate utilizând metoda RIM (Random Iterative Method), variabilele ponderate fiind vârsta și sexul.

Avantajele studiului

Youth Index România este adaptat metodologic pentru a lua recurent pulsul tinerilor față de majoritatea producătorilor și furnizorilor de servicii relevante pentru ei, pe baza unui set standard de întrebări cu focus în zona de activități, consum, preferințe sau atitudini. Cercetarea este adaptată pentru actorii din piață care vor să exploreze diverse teme punctuale, fără a face un studiu dedicat, având inclusiv posibilitatea de a insera întrebări proprietare oricând pe perioada anului. Cercetarea are un design metodologic complex, asigurând o reprezentativitate națională, atât în mediul urban cât și rural.

Datele sunt relevante pentru companii și branduri din FMCG, telecom, online, IT&C, banking, retail, pharma, fast food, sport sau turism.

Principalele capitole ale raportului

Inițiatorii proiectului
Cuvânt Înainte (Vintila Mihăilescu)
Concluziile principale

Activități
Cumpărături online: categorii de interes, magazine din România vs. internațional
Produse consumate
Produse achiziționate
Bunuri durabile: deținere și intenție de cumpărare
Servicii: deținere/utilizare și intenție de cumpărare
Branduri preferate:

- Lactate
- Mezeluri
- Ciocolată
- Chipsuri
- Apă plată
- Băuturi răcoritoare carbogazoase
- Sucuri de fructe
- Șampon
- Deodorant
- Telefoane mobile
- Tablete
- Camere foto
- Îmbrăcăminte sport
- Îmbrăcăminte casual
- Companii telefonie mobilă
- Bănci
- Supermarket-uri / hipermarket-uri
- Radio
- Farmacii

Buget
Atitudini
Profil Demografic
Metodologie

Contacteaza-ne

Contact

Raportul ”Youth Index România - Tendințe în activități, preferințe și consum- 2014/2015 vs. 2013/2014” este realizat de platforma Youth Monitor, creată în parteneriat de Brennan Research & Consultants și Quantix Marketing Consulting. Pentru a afla alte detalii despre acest raport și costul lui, completați formularul de contact.